Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Tiba Lagi

Akum Semua..
Alhamdullilah..
Hari Ini Adalah Hari Pertama Semua Umat Islam Di Malaysia Dan Kawasan Sewaktu Dengannya Memulakan Ibadat Rukun Islam Ke 3 Iaitu Berpuasa DiBulan Ramadhan..

Seperti semua org !!
kitorang kat umah ni pon sibuk gak beli2 barang malam tadi !!
nak simpan untuk bersahur pagi tadi kan !!
takda la banyak !!
but okies la !!
hehe.. ayat !!

OKies !!
nak citer skit pasal bersahur !!
susah gak nak bangun pagi tadi !!
aya !! dah terbiasa kan tak bangun !!
1st nak bangun dah sure kompom *liat la kan !!
tapi okies !!
bangun gak !!

Pagi tadi kitorang makan nasi !!
mama masak sardin !!
NI NAK CITER !!
1 TIME MAMA MASAK SARDIN !!
hehehe...
time pose dier masak SARDIN !!
aya !!!
hari lain takda pon !!
but okies la !!
janji lauk kan !!

*NGAN mata susah nak buka !!
*pelahap sambil duk bingung2 !!
hahaha !!
mata sepet je !!
:) ada macam anak apek cina dah !!
but makan gak kan !!
dari ada yg tak bangun tu !!
HAAAAAAAA SAPA YG TAK BANGUN PAGI TADI NI !!
JANGAN BERBUKA TIME AZAN ZOHOR DAH LA YER !!
PELEMPANG JE NANTI !!

So apa2 pon !!
Bersahur tadi alhamdullilah terlaksana !!
hehehe.. just buat masa ni nak tempuh hari pertama pose lak !!
OKIES SEMUA KAWAN2
KUATKAN IMAN YE !!
JANGAN GATAL2 NAK TINGGAL POSE !!
BABAH ROTAN NANTI !!

HE HE HE HE HE HE HE HE

K K K..
sambung lagi...
hari ni kitorang cadang nak p cari baju raya pasang siap !!
tgk la kang mana nak singgah !!
bukan pasal apa !!
ingat nak cari awal2 la !!
klu nak tempah pon sure susah dah skang ni !!
banyak kedai taknak ambik dah !!
ye la kan !!
patutnya dalam 2 ke 1 1/2bulan awal p anta !!
ni dah bulan pose !!
mana ada lagi kedai nak buat !!

takpe la !!
aku pon bukan jenis memilih sangat !!
beli baju pasang siap pon okies !!
kang tgk la !!
si mama nak beli baju apa !!
I FOLLOW JE !!

Kata mama dier ada dah tema tahun ni !!
rasanya color apa ek !!
takpe !!
kang p beli dulu !!
rajinkang malam ni aku upload !!
klu malas kalu !!
esok2 je la ek aku upload !!

Semalam ramai dak2 opis sibuk balik kampung !!
1 time pose kan !!
sure la nak berbuka ngan family !!
kitorang rasa2 dalam minggu depan kut balik !!
cuti lama skit !!
sekali ngan sambut MERDEKA !!
so balik minggu depan je la !!
mana yg balik tu !!
hati2 semasa memandu !!
jangan bawa cam hantu !!
ADA PAHAM !!

so nak tamat citer post 1 ramadhan ni
aku kat sini nak ucapkan..
pada bulan baik dan hari baik ni !!
SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA SAHABAT !!
MOGA PUASA KALI INI MEMBERI MAKNA KEPADA ANDA !!


W`salam.....

Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

No comments: