Tuesday, January 25, 2011

HAPY BEFDAY MUHAMMAD ADAM RIFQI






SELAMAT HARI JADI,
SELAMAT HARI JADI,
SELAMAT HARI JADI ADAM RIFQI,
SELAMAT HARI JADI...

Semoga anakku ini diberkati hidupnya dan dilindungi dari dunia hingga akhirat
AMIN...

Today Is TUESDAY..
Today Is Adam Rifqi Befday..
Today "JUGA" Adam 2 years old..

Dah besar anak babah & mama ni.. dah 2 tahun..
cepat benar masa berlalu.. diam tak diam..
dah 2 tahun dah HERO kami ni..
bangganya..

dan dalam masa itu juga..
kami belaja pahit manis menjadi ibu dan bapa kepadanya..
baru kami rasa macam mana rasanya menjadi ibu bapa..
Alhamdullilah dah 2 tahun kami bersama..
kami sekeluarga cukup bahagia..
walaupon kadang2 ada benda2 yg terguris perasaan..
kami anggap itu sebagai asam garam rumah tangga..

Now adam dah 2 tahun..
dah pandai berkata2 walaupon babah ngan mama langsung tak paham..
dah pandai mengira.. walaupon cuma tau no 4 je..
dah pandai berbabah2.. mama pon dier panggil babah..
hehehehe.. mama jangan kecik ati yer... :p
dah pandai minum air milo kotak je.. air lain taknak.. (perangai2)
dah pandai mintak mainan.. (asal p shoping mesti kena beli mainan baru)
dah pandai bangun pagi p skolah.. (walaupon mula2 ngamuk bagai nak gila)
dah pandai buat lukisan (dinding umah jadi mangsa)
dah pandai dah pandai dan dah pandai la..

cukup menghiburkan hati walaupon kekadang mai angin taufan..
cukup membanggakan diri walaupon geram rasa nak gigit2 (mama je buat tu) :)
cukup la aku taip tu...

so nak jadikan citer ni pendek skit dari biasa..
Babah & Mama cuma nak ucapkan
" SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 2 WAHAI PUTRAKU "
doa kami dikau sentiasa sihat dan ceria serta dipelihara olehNYA..
SAYANG KAMI KEPADA ADAM TAK PERNAH PUDAR..
MUAHZZZZZZZ...


Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149 begin_of_the_skype_highlighting              012-6241149      end_of_the_skype_highlighting
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

Friday, January 14, 2011

TAHUN BARU 2011



Salam semua..
Lama dah tak buka blog ni..
lama juga dah tak up to date blog ni..
rasa cepat je masa berlalu.. setahun abis dah 2010..
sungguh tak cayakan..
banyak pengalaman pahit manis dah kitorang lalui sepanjang tahun 2010..
ada suka ada duka.. so terpulang kepada cerita hidup setiap manusia..

Dah lama tak menaip ni.. dah susah lak nak pikir ayat2 yg bernas..
klu terhentam kata2 tu harap abaikan..
cuma buta post permulaan tahun 2011 ni..
nak coret2 kata2 yg slamba badak je..
pasal tak reti nak post apa lagi..

anyway tq la pada kawan2 yg still dok singgah page ni..
insyaAllah tahun ni akan kitorang kongsi setiap cerita setiap minggu walaupon tak hari2..
pasal dah jarang sangat buka blog ni.. asik sibuk je..
balik keje lena.. badan penat.. ujung minggu kuar.. malam minggu tgk bola..
adus dah memang keje aku sorang je la yg duk menaip ni..
mama adam mcam biasa dier lebih suka baca dari menaip...
hehehe.. so klu babah adam yg taip silap.. say sory la yer mama..

Tahun ni aku harap kami sekeluarga akan bertambah bahagia..
pengalaman asam garam rumah tangga kami akan kami ambil sebagai pengajaran dan teladan..
remeh klu dipikir remeh.. dan tak mudah bila dipikir mudah..
tahun 2010 banyak dugaan kitorang.. mujur la mama banyak bersabar..
tq mama kerna melayan kerenah 2 jejaka dalam family kita..
ingat tahun ni nak tambah lagi koleksi cahaya mata..
kawan2 doa2 kan la yer..
adam pon dah besar.. rasanya pon cam dier nak berkawan je..
hehehehe... babah memang suka.. :))

InsyAllah.. azam2 tahun ni pon dah ada.. tinggal nak laksanakan je lagi..
klu diberi rezeki lebih.. dapat la apa yg dihajati..
moga doa kami sekeluarga & rakan2 sekalian akan menjayakan hajat kami..
apa pon kawan2.. terima kasih banyak2 atas sokongan korang..

akhir kata sambut la salam dari kami ADLIZAFAMILY
SELAMAT TAHUN BARU 2011..

p/s : tunggu cerita kami lagi yer.. muahzz !!

Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini