Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Tiba Lagi

Akum Semua..
Alhamdullilah..
Hari Ini Adalah Hari Pertama Semua Umat Islam Di Malaysia Dan Kawasan Sewaktu Dengannya Memulakan Ibadat Rukun Islam Ke 3 Iaitu Berpuasa DiBulan Ramadhan..

Seperti semua org !!
kitorang kat umah ni pon sibuk gak beli2 barang malam tadi !!
nak simpan untuk bersahur pagi tadi kan !!
takda la banyak !!
but okies la !!
hehe.. ayat !!

OKies !!
nak citer skit pasal bersahur !!
susah gak nak bangun pagi tadi !!
aya !! dah terbiasa kan tak bangun !!
1st nak bangun dah sure kompom *liat la kan !!
tapi okies !!
bangun gak !!

Pagi tadi kitorang makan nasi !!
mama masak sardin !!
NI NAK CITER !!
1 TIME MAMA MASAK SARDIN !!
hehehe...
time pose dier masak SARDIN !!
aya !!!
hari lain takda pon !!
but okies la !!
janji lauk kan !!

*NGAN mata susah nak buka !!
*pelahap sambil duk bingung2 !!
hahaha !!
mata sepet je !!
:) ada macam anak apek cina dah !!
but makan gak kan !!
dari ada yg tak bangun tu !!
HAAAAAAAA SAPA YG TAK BANGUN PAGI TADI NI !!
JANGAN BERBUKA TIME AZAN ZOHOR DAH LA YER !!
PELEMPANG JE NANTI !!

So apa2 pon !!
Bersahur tadi alhamdullilah terlaksana !!
hehehe.. just buat masa ni nak tempuh hari pertama pose lak !!
OKIES SEMUA KAWAN2
KUATKAN IMAN YE !!
JANGAN GATAL2 NAK TINGGAL POSE !!
BABAH ROTAN NANTI !!

HE HE HE HE HE HE HE HE

K K K..
sambung lagi...
hari ni kitorang cadang nak p cari baju raya pasang siap !!
tgk la kang mana nak singgah !!
bukan pasal apa !!
ingat nak cari awal2 la !!
klu nak tempah pon sure susah dah skang ni !!
banyak kedai taknak ambik dah !!
ye la kan !!
patutnya dalam 2 ke 1 1/2bulan awal p anta !!
ni dah bulan pose !!
mana ada lagi kedai nak buat !!

takpe la !!
aku pon bukan jenis memilih sangat !!
beli baju pasang siap pon okies !!
kang tgk la !!
si mama nak beli baju apa !!
I FOLLOW JE !!

Kata mama dier ada dah tema tahun ni !!
rasanya color apa ek !!
takpe !!
kang p beli dulu !!
rajinkang malam ni aku upload !!
klu malas kalu !!
esok2 je la ek aku upload !!

Semalam ramai dak2 opis sibuk balik kampung !!
1 time pose kan !!
sure la nak berbuka ngan family !!
kitorang rasa2 dalam minggu depan kut balik !!
cuti lama skit !!
sekali ngan sambut MERDEKA !!
so balik minggu depan je la !!
mana yg balik tu !!
hati2 semasa memandu !!
jangan bawa cam hantu !!
ADA PAHAM !!

so nak tamat citer post 1 ramadhan ni
aku kat sini nak ucapkan..
pada bulan baik dan hari baik ni !!
SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA SAHABAT !!
MOGA PUASA KALI INI MEMBERI MAKNA KEPADA ANDA !!


W`salam.....

Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

Friday, August 21, 2009

Ada Duit Skit Minggu Ni !!

Wang2 Wang2 !!

Dalam Usaha nak cari duit nanti nak raya ni !!
alhamdullilah !!
rezeki aku dah ada !!
projek yg aku cakap kat korang tu kan !!
aku dah makan hasil !!
bleh la !!
ada la dalam 3k !!

rasa aku dah banyak tu !!
pasal aku pon buat part time je !!
insyaALLAH hujung bulan ni dapat la kut 4 5k lak !!
hehe !!
dah boleh balik modal aku dah nanti !!

so kawan2 semua2 !!
apa lagi !!
ni dah ada peluang !!
main la join aku !!
sama2 makan untuk skit2 !!
kira okies la kan !!
:)

k la !!
aku pon takda benda nak citer hari ni !!
so tu je aku nak taip kat korang !!
nanti esok2 aku sambung lagi ek !!
chow !!
semekom !!

Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

Wednesday, August 19, 2009

Jom Join Bisnes

Salam Semua !!

Okies All !!
Aku nak sambung kupasan yg aku cuba citerkan kat bawah tadi !!
Nak citer pasal bisnes baru aku kan !!
nak Tau ??

Ni bisnes baru aku !!



Aku Pasti Ramai Yg Dah Kenal Atau Tau Serba Sedikit Pasal Bisnes ni !!
Tapi Takpe !!
Korang Baca Dulu Pastu Ikut Korang La Nak buat Apa !!
HE HE HE !!
Jangan Marah Ek !!
Gurau Gurau !!

Bukan Pasal apa aku nak citer bisnes ni !!
pasal aku dah ada pulangan dalam ni !!
walaupon tak sampai tahap yg memuaskan !!
tapi aku yakin !!
satu hari dalam masa terdekat ni !!
aku dapat apa yg aku nak !!

amboi skema ayat aku kan !!
tapi korang sambung dulu baca !!

so benda ni terjadi dalam minggu lepas !!
masa tu aku baru dapat je satu flayes !!
tah macam mana tergerak hati lak nak p usar !!
sebelom ni aku memang anti MLM !!
BISNES KENA CARI ORG NI !!

bukan tak suka !! just tak pandai nak citer ngan org !!
cam mana nak buat !!
dah tentu aku nak cari sorang2kan ??
betul tak aku cakap !!
tapi bila aku p je dengar !!
aku rasa aku leh buat porjek ni !!
walaupun benda ni dah lama !!
tapi rakyat malaysia ni makin lama makin bertambah !!
so tak mustahil akan ada org setiap hari yg inginkan pendapatan yg lebih !!

pasal apa aku kata aku leh buat projek ni !!
pasal aku punya rakan kongsi sorang jutawan !!
tak caya ko klik sini !!

BAHAGIA ABDUL MANAN


Hehe..
Ya sorang pompuan beb !!
boleh buat pulangan yg cukup banyak !!
pasal tu la aku kata tadi aku berani join !!
sebab Sorang jutawan macam Puan Bahagia ni sendiri yg turun padang !!
klu tak pandai cakap pon takpe !!
bawa je org masa perjumpaan !!
biar PUAN BAHAGIA sendiri yg citer !!
untung2 org tu masuk dah tentu ngan kita pun untung kan !!
jadi klu tak pandai cam mana pon !!
leh jadi kaya !! pasal ajak kawan !!
best kan !!
hehe !!

OKIES ALL !!
klu nak tau citer lagi !!
korang masuk site bisnes aku !!
aku paste kat sana !! AdlizaFamily Business Website
klu kat sini aku paste panjang sangat lak korang nak baca !!
kat page bisnes aku nanti aku upload sekali duit yg aku dah dapat !!
tak banyak tapi aku rasa korang tgk pon puas ati !!
BEB MAU INGAT BEB !! GUA BARU JOIN SATU MINGGU TAU !!
hehehehe !!

Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

CERITA NAK DEKAT POSE !!

Akum All
Lama Tak Jumpa Korang Dalam Blog Ni Kan ??
Maklum la skang ni bz skit !!
tambah ngan kerja yg baru je duk join NI !! hehehe
so memang banyak gak benda nak citer kat korang ni !!
tapi buat masa ni just slow2 skit la kan !!
pasal nak menaipon dah lengoh !!

okies all !!
diam tak diam hujung minggu ni dah start nak pose !!
dalam sebulan lagi sure kite raya !!
insyaAllah !!

tapi nak raya raya ni !!
sure nak pakai duit beb !!
tu pasal la dalam nak mula pose ni !!
aku join skit la bisnes2 ni !!
nak kata pandai tu pon tak !!
tapi buat masa ni aku rasa okies kut !!
ada gak income aku !!

dalam diam tak diam aku rasa aku dah kat 1 minggu dalam bisnes ni !!
termasukkan la hari ni !!
jadi aku rasa tak adil la klu aku tak kongsi ngan korang citer aku ni !!
tapi dalam post ni aku taknak citer lagi !!
sat lagi aku citer !!
satu post citer baru sedap !!

hehe..
stop jap pasal buat duit tu !!
ni nak tanya korang !!
agak2 la kalu nak tempah baju raya still boleh lagi ke ??
maklum la !!
BABAH MAMA ADAM nak pakai baju color sama tahun ni !!
but duk cari punya cari !!
dah takda kedai dah nak buat !!
ada tak area kajang or bangi member2 dari dalam blogger ni yg tau kedai leh buat tempahan !!
klu ada korang kasi alamat !!
kitorang anak beranak p !!
hehe !!

so ada lagi dalam tu gak !!
sure ada yg sibuk nak jual kuih raya kan ??
ada yg permosi murah2 ke ??
klu ada habaq la !!
leh la nak borong skit2 dari korang !!
kut la nak tambah duit raya !!
jangan malu !!
korang paste je kat sini !!
aku leh je nak uploadkan !!
so aku pon tak tau apa nak citer dah !!
kang aku nak upload projek aku !!

caya ke idak aku tak tau korang la !!
tapi bagi aku !
aku dah ada rm2000 dalam seminggu !!
OKIES KE IDAK TAH LA KAN !!
yg penting rajin dan usaha !!
insyaALLAH :)

Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

Saturday, August 1, 2009

WONG SOLO


Sambung balik dari citer yg tadi !!
hehe.. ni nak citer lak pasal kedai makan sebenarnya !!
ni la kedai makanan INDONESIA yg boleh dikatakan sedap juga la !!
Kedai yg diberi gelaran WONG SOLO !!
kedai ni terletak kat area bangi !!
dan kedai ni baru beroperasi dalam 2 3 bulan je kat bangi ni !!
kat tempat lain aku tak tau la !!

tempat ni aku dah p 2 kali termasuk hari ni !!
ni pon kebetulan tadi p klinik ADAM kan !!
so singgah la kat sini !!
kedai kat sini selalunya time lunch masa kerja sure ramai !!
so sebab hari ni hari sabtu !!
jadi takda la org sangat !!

okies la aku pon malas nak taip panjang2 sangat !!
so aku just post pic2 yg aku ambik tadi !!
hehe.. sempat lagi kan !!
sambil2 makan tu !!
sambil2 la bergamba !!
so layan tau !!
but aku nak kasi tau yg lauk dier memang best beb !!
tak caya jom tgk !!








Erm.. ni Pandangan dalaman kat restoran tu !!
yg 2 2 laki bini tu bukan peserta JALAN JALAN CARI MAKAN OKIES !!
hehehe.. just tengah lapa !!
ADAM PON DAH LENA !! SO TIME TO EAT LA !!

Ayam Penyet Masak Pedas

Tahu & tempe GORENG !!

SUP EKOR LEMBU JANTAN !!

Sambal Udang & Petai

Yg Ni Apa Nama Tah !! NI MAMA YG ORDER !! Pedas GILA !!

So ni la Makan2 yg kitorang pesan !!
sedapkan !!
tu baru tgk belom makan lagi !!
klu dah cuba sekali !!
pasti nak lagi !!
so apa kata pasni korang lak p makan !!
kitorang dah RASA DAH !!
!!!!!!!!! SEDAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP !!!!!!!!!!!


Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

Adam Demam !!

Akum dan salam sejahtera !
pekabo semua ?? sihat2 la hendaknya yer..
takda apa pon nak story kali ni !!
just nak citer yg adam demam lagi !!

minggu lepas baru je jumpa doktor !! g cucuk untuk 6 bulan !!
pasni umur setahun lak baru cucuk balik !!
dah 6 bulan dah si adam kan !! pejam2 celik dah 6 bulan !!
hari tu p timbang berat si mata bulat ni dah 8kg !!
patut la babah dukung berat semacam je !!
dah bertambah berat ek !!
sihat2...

itu citer seminggu sebelom hari ni la !!
pagi tadi citer baru lak mula!!
adam demam !!
badan panas kemain !!
apa lagi gelabah la mama dier !!
tak dinafikan la !! memang panas badan dier !!
*but tgk adam cam stady je !!
merenget tu ada tapi tak la kuat sangat !!

so tadi dalam kul 11am tu !!
aku ngan mama bawa la si adam g klinik !!
hari ni p ramai gila org !!
penuh !! full book !!
tapi takpe pasal kitorang mai awal skit so ada la lagi tempat !!
but nak jumpa doktor bukan time tu la !!
adus 2 jam tunggu beb !!
siap makan tengah hari dulu mai balik klinik tak gak panggil no !!
musim demam ni kan !!
sian tgk anak2 kecik ni !!
nak siankan si adam !!
rasanya semua depa ni sebaya je !!
Apapon tunggu je la kan !!

dah jumpa doktor !!
doktor kata just demam virus !!
rasa jangkit kat aku or mama dier ni !!
tapi dok pesan !!
dalam 2 3 hari ni tak okies !!
kena bawa jumpa dier balik !!
budak2 kecik ni !!!
takut lak aku kan !!
bukan pasal apa !! takut la datang dari aku sendiri ke penyakit dier tu !!

apa pon mungkin dier punya suhu ada skit turun naik kan !!
tak berani la nak kata tak okies or okies !!
just aku hope adam cepat okies la ek !!
sian la tgk klu demam ??
susah hati beb !!

Nah ni aku upload skit2 pic adam kat korang yg rindukanya !!
so ENJOI !!










Okies all !! tu je post2 untuk kali ni !!
sat lagi aku sambung post lain lak !!
hehe..
nak tau apa dier tunggu jap ek !!
nak p mandi adam jap dulu !!!
bye bye !!
:)) brb !!