Wednesday, September 30, 2009

Di Pagi Satu Syawal












Best tak raya !!
kitorang cam ni la !!
kat penang pada 1 syawal !!
raya kampung mama lagi !!
hehehehe..

1 day raya, penat gila !!
tak kuar rumah kitorang !
ramainya saudara mara mai !!
LETIH NAK HABAQ HANGPA !!

tapi takpekan !!
dah nama hari raya !!
sure la ramaikan !!
baru la hapening !!

BY THE WAY MAI TGK BAJU RAYA KITORANG YG TAK SEBERAPA NI !!
LAST SEKALI NAK KASI TAU ADAM DAPAT BANYAK GILA DUIT RAYA TAHUN NI !!
LEBIH DARI BABAH DAN MAMA !!
Lebih RM1000 !!
Percaya Atau Tidak !!
Tembus Saja Dinding Itu !!
:) :p :) :p :) :p :) :p :) :p

Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

Monday, September 28, 2009

PULANG BERHARI RAYA

Akum friends !!

Selamat hari raya !!
sory la kawan2 semua !!
tak sempat nak upload la pic2 balik kampung hari tu !!
entry kali ni mai aku nak selit skit pic2 balik kampung hari tu !!
kali ni memang meriah beb !!
pasal MAMA ADAM kemas beg cam nak balik kampung sebulan !!
so takyah citer la banyak mana kan !!
yg mana paham tu mesti tau punya !!

Nak dijadikan citer hari tu kete memang padat ngan barang kitorang !!
set belakang penuh !!
bonet penuh !!
nasib tak sampai atas bungbung pun penuh !!
betul sakan nak raya la katakan !!

Kitorang gerak balik kampung hari tu pada hari JUMAAT (18/09/2009)
plan awal memang nak balik awal !! dalam kul 7 lebih cam tu !!
tup tup bersiap ada kat 14 ratus jam !!
so dalam kul 10 lebih gak balik !!
haha !!
janji melayukan !!
padahal janji laki bini je tu !!
takpe2 !! janji BALIK KAMPUNG !!

Hari tu jalan macam biasa !!
cuma jem skit2 je dibeberapa buat tempat !!
kete memang banyak !!
nak kira ngan jari kaki aku pon tak cukup !!
so pakai kaki korang gak la !!

Otw balik tu singgah sat kat kemunting !!
tempat membesar diri ku(BABAH yg HENSEM)
bukan apa pun !!
p hantar baju raya TOK WAN & TOK CHIK !!
sekali kasi duit raya !!
dah takda sapa dah depa 2 org tu !!
nak aku ajak beraya sekali !!
aku dah nak balik penang lak !!
nak ajk diorang !!
diorang taknak ikut !!
maklum la !!
org tua !!
asal jumpa je dah nangis !!
naik hiba aku !!
but nak kata apa !!
aku kasi diorang ceria gak!!
MAMA BELIKAN BAJU RAYA KAT DIORANG !!
SELAMAT HARI RAYA TOK & TOK WAN !!

So dalam tengah hari tu pas siap salam2 semua !!
kitorang pon gerak balik ke penang !!
dah tak jauh dah !!
kat je nak sampai !!
hehe !!
penang pon leh tahan !!
dah nak masuk WAKTU JEM DAN SEKAYA dah !!
nasib cepat skit !!
atlast sampai gak !!

SO kat sini nak kongsi skit pic2 balik KAMPUNG HARI TU !!
meh kita layan sama-sama !!

HO HO BALIK KAMPUNG !! HO HO BALIK KAMPUNG !!HO HO BALIK KAMPUNG !!
HATI SENANG !!
HO HO BALIK KAMPUNG !! HO HO BALIK KAMPUNG !!HO HO BALIK KAMPUNG !!
DUIT MELAYANG !!
HO HO BALIK KAMPUNG !! HO HO BALIK KAMPUNG !!HO HO BALIK KAMPUNG !!








Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

Saturday, September 19, 2009

Hari Raya (20 September 2009)

Assalammualaikum semua..

Setelah sebulan kita berpuasa akhirnya sampai jua kita di HARI RAYA AIDILFITRI.
Alhamdullilah, cukup sudah puasa tahun nikan !!
moga2 semua sahabat pon sama !!
kami disini telah selamat sampai ke kampung halaman semalam(jumaat) !!
jalan tak jem sangat !! tapi ramai gak penguna jalan raya yg lain !!
RAya tahun ni pasni meriahkan !!
pasti ramai yg dah pulang ke kampung !!
tinggalkan kesibukan ibukota metropolitan !!

So dihari yg bersejarah ini !!
kami sekali lagi memohon ampun dan maaf dari hujang kepala hingga hujung kaki !
moga silap dan salah kitorang dapat la dimaafkan !!

Tak lupa juga ingatan yg pasti takkan aku sendiri lupakan !!
walaupun sudah 2tahun ibundaku pergi mengadap ilahi !!
aku masih raya kehadiranya disisi !!

MAK yg tak pernah melihat perkahwinan anak2 & cucunya telah pergi dari sisi kami selamanya !!
masuk kali ni !! dah 3 kali raya dah mak tak bersama kami !!
sungguh aku pilu bila mengenangkan saat itu !!
tapi aku pasti ibu taknak aku terus menangisi pemergiannya !!

MAK !!
Walaupun dikau tiada bersama kami adik beradik serta keluarga ALONG, LIZA & ADAM !!
MAK tetap dihati !
MAK tetap idola kami !!
MAK tetap mak kami !!
MAK JUGA KISAH HIDUP KAMI !!

MAK !!
Andai dapat kami mengundur masa !!
pasti janji kami takkan biarkan mak rasa kesusahhan !!
takkan kami biarkan mak terseksa !!
takkan kami biarkan mak kecewa !!
dan pastinya takkan kami biarkan mak bersedih !!

Mak !!
Kini cucu mak semakin membesar !!
Adam dah masuk 8 bulan dah !!
Cukup comel mak !!
ada macam muka mak pon !!
along rasa dier pasti akan jadi cam MAK satu hari nanti !!!

Mak terima kasih atas kasih sayang mak kepada kami 5 beradik selama ni !!
jasa dan pengorbanan mak tak dapat nak dibalas dengan wang ringgit !!
mak terima kasih juga kerna mak banyak mengajar along erti kehidupan !!
kini baru along paham apa yg pernah mak katakan dulu !!

Mak !!
maafkan along andai along tak pernah membahagiankan MAK !!
along berharap mak akan ditempatkan di kalangan org yg beriman !!
along juga berharap mak akan diampunkan dosa dan diringankan azab kubur !!

MAK !!
INGAT LAH SATU PERKARA YG MAK TIADA GANTI SAMPAI BILA BILA !!

AL-FATIHAH BUAT MAK & TOK !!

MAK TELAH PERGI MENGADAP ILAHI PADA 05 MAC 2007
MAK TELAH PERGI SETELAH MENDERITA SELAMA 2 TAHUN KERANA (KANSER PERUT)
SELAMAT HARI RAYA MAK !!


Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini

Wednesday, September 16, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



Akum Semua..

Di kesempatan ini kami keluarga adlizafamily
menyusun sepuluh jari memohon maaf
andai ada salah kata, tersilap bicara selama
mencoret isi2 serta cerita2 kisah hidup kami
didalam mahupun diluar dari website ini..

Harapan kami agar semua kawan2 semua
yg mengenali mahupun yg tidak agar sama2
bergembira dipagi 1 syawal nanti.
Moga Hari Raya Ini Kita Berkongsi Kebahagian Bersama
INSYAALLAH..

RAMADHAN DAN SYAWAL, BULAN MULIA.
SANAK SAUDARA, BERKUMPUL BERSAMA.
SALAM DIHULUR, MAAF DIPINTA.
TANDANYA KITA, SEMUA BERSAUDARA.

INSAHNYA SUNGGUH, DI HARI RAYA.
RAMAINYA ORANG, BERSUKA RIA.
SEMUA TERSENYUM, TAMPAK BERGAYA.
YANG MISKIN PULA, JANGAN DILUPA.

BULAN SYAWAL, SUDAH TIBA.
WARGA KOTA,PULANG KE DESA.
MERAIKAN HARI, YANG MULIA.
DI HARI RAYA, KITA BERGEMBIRA.

BUNGA RAYA, SI BUNGA DAHLIA.
BUNGA KENANGA, HARUM BAUNYA.
HARI RAYA, HARI YANG MULIA.
MARI BERSAMA, MERAIKANNYA.

TANGKAP IKAN, SI IKAN BAWAL
ANAK SIAKAP, SEDAP DIMAKAN.
AMPUN MAAF, DI PAGI SYAWAL.
SALAH SILAP, HARAP DIMAAFKAN.

HARI RAYA, HARI BAHAGIA
DIRAI BERSAMA, SANAK SAUDARA.
WALAU KITA, ASYIK BERGEMBIRA.
AMAL IBADAH, JANGAN DILUPA.

KALAU ADA SUMUR, DI LADANG.
BOLEH SAYA, MENUMPANG MANDI.
KALAU ADA UMUR,YANG PANJANG.
RAYA DEPAN,INSYA-ALLAH JUMPA LG.

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN




Nama :: Adli & Liza
Alamat :: Putrajaya
Contact Us :: 012-6241149
Join AdlizaFamily Business :: Klik Sini