Saturday, April 25, 2009

Adam 3 Bulan Dah !!

Akum All..

Dah berminggu tak taruk apa2 cerita tentang family ni kan !! hehe !! lagipon kitorang semua balik kampung minggu ni !! so still la kitorang kat kampung !! takda la lama dalam 4 hari je !!

so nak dipendekkan citer !! kitorang balik kampung kali ni pon pasal ada sedikit kenduri untuk sepupu si MAMA yg tamat latihan tentera !! macam2 la dier buat makan2 walaupon kenduri tu cuma kecik2 je !! tapi org tetap ramai !! maklumla kampung la katakan !! tu yg buat kenduri kat kampung ni jadi meriah yer tak !!

panjang jugak celoteh si babah ni !! sory la yer !! excited pegang keybord !! jangan marah ek !! hehehe !!

okies2 kita masuk semula ke topix asal !! nak citer perkembangan OUR HERO MUHAMMAD ADAM RIFQI !! diam tak diam dah genap 3 bulan dah umur si adam !! rasa kejap je !! dah makin besar dah pon anak BABAH ni !! mana taknya !! balik kampung je org duk bercerita, besarnya anak !! besarnya anak !! padahal yg kitorang ni hari2 duk tgk rasa cam sama je !! bezakan klu selalu tgk ngan jarang2 tgk !! hehehe !! so mana yg baru je ada anak tu, duk risau nampak anak tak besar2 !! korang suruh la org lain yg tgk !! pasal mata korang tu mungkin dah seperoo !! hehe.. jangan marah ahh !!

tapi memang betul la !! adam ni dulu masa lahir kecik je !! hanya 2.53kg je !! bukan nak tipu pasal BABAH dier yg duk dalam labour room tu tgk si adam ni kuar !! tapi percaya ke tak !! adam la ni dah masuk 6kg lebih !!! Berat gakkan ?? dah besar kan ?? ke memang semua baby cam ADAM ek !! tak tau la kan !! dulu BABAH rasa dukung adam ni ringan je !! la ni takyah cakap la, setengah jam baru dukung pon dah lengoh !! hehe !!

tapi takpekan !! yg penting adam sihat !! dah cukup buat BABAH ngan MAMA hapi selalu !! erm.. sejak 2 3 menjak ni !! adam dah rajin bersembang !! walaupon tak paham sepatah apa pon !! rajin betul duk citer !! hehehe !! yg babah tak tahan tu !! asal babah balik dari keje je !! dan dan duk citer ngan babah !! makin rancak la tu !! ada la yg MAMA dier buat kat dier tu !! nak report !! JAGA2 MAMA !! hehehe..

Bila dah boleh citer2 tu, babah Ni just nak tunggu dier gelak mengekek lak !! bukan takda cuma lom berpanjangan lagi !! bestkan !! hehe.. mungkin dier baru nak kenal muka !! pasni klu dah tau riaksi muka !! sure lagi heboh umah KITA NI YG ADAM !! hehehe..

satu lagi !! adam ni kitorang dah beli kat 6 jenih PUTING isap !! satu pon dier taknak !! Babah pon heran !! dier nak yg kat botol susu gak !! napa ek ?? ada sapa2 leh kasi tau tak !! Ke memang anak ni pandai pilih2 gak !! ni sah ikut perangan MAMA dier !! ( sian mama dier je kena ) hehe !!

erm.. nak citer panjang2 pon babah dah takda idea !! maklum la !! otak lembap lagi !! so kat sini babah taruk skit2 pic ADAM yg terbaru kat korang !! Korang tgk la sendiri yer !! dah besar ke idak ANAK ADLI & LIZA ni !! Moga Terhibur !!











Amacam !! Okies Tak ?? Post2 Menarik Dari MUHAMMAD ADAM RIFQI Khas Untuk Tatapan Korang !! Banyak Lagi Yang Nak Ditaruk !! tapi Cukupla banyak ni buat masa ni !! kang korang tak ternanti2 lak yg lain !! saja nak kasi korang geram skit !! hehe.. apa pon ini la adam yg dah mencecah masuk BULAN ke 3 dalam Kehidupannya !!

Saturday, April 18, 2009

Adegan Morning Adam !!

Hehe.. takda keje dah pagi ni !! so saja2 ambik gambo ngan video sekali !! bukan apa !! saja nak letak dalam blog !! pasal apa ek !! pasal suka kut !! hahahaha !! jangan marah ek !! Nak kasi korang tgk !! nak komen2 la !! taknak komen pon takpe !! tak suruh pon !! kan kan !! kekekeke !! JANGAN MARAH !! GURAUAN MORNING katakan !! Ni ha aku kasi korang tgk !! pic morning adam ngan babah dier !! so layannnnn !!











Friday, April 17, 2009

Sambung2 Citer Kat P.D !!

Akum all..

Tadi tu luahan perasaan je !! jangan marah yer !! okies la !! ni nak sambung lagi kisah2 hari tu !! masa kat Legend Water Chalet P.D n9. Nak dipendekkan citer !! ada banyak lagi gambar2 yg aku nak post kat korang !!

ni semua gambar babah dier ngan adam je la !! so mama dier say sory k !! hehehe !!

Jom Adam Laga Idung !! Ada Berani !!

Alamak Babah Seksi La PuLak !! Sorry !!

layan Hindustan Jap Ni !! hehe !!

Ni Geram Ni Dier Pandang Tempat Lain Lak !! ADAMMMMMMM !!

Lambat Lagi La Nak Ajak Adam Mandi Laut !!


Jadi Tu la pic2 babah ngan adam !! ada banyak lagi !! tapi yg ni pon dah cukup la !! kang korang tgk lebih2 cemburu lak kan !! hehe.. cemburu pasal babah dier nampak ketiak !! standart !! hahahaha !!

So jangan lepaskan peluang untuk usar puas2 okies !! payah nak dapat ni !! dalam blog ni je ada pic ni !! hehehe..

p/s : Dilarang iklan DAlam Surat Khabar !!

Hari Ini Memang Bengang !!

Hari ni memang bengang beb !! pasal hari ni gak la aku duk ngumpat boss sorang ni !! dah macam apa dier dah bikin !! sampai aku sendiri pon dah mula pening !!

nak tunjuk kuasa sangat la tu !! yer la !! semua dier je nak betul !! dier ingat org lain ni apa takda perasaan ?? yg aku pelik tu boss seko ni makin menjadi2 !! nak jadi hero antara 3 bos wanita la ni !! boleh blah la !!

cuba la korang semua bayangkan !! apa yg anak2 buah buat ni semuanya tak betul !! ini tak betul, itu tak betul !! yg betul dier je !! pastu sempat lak nak perli2 tu !! nak kata org tu la ini la !! patutnya boss kena jaga anak buah !! bukan nak menjatuhkan lagi martabat anak2 buah dier !! nak kena pijak ke apa boss ni !!

makin hari makin melampau !! dari satu isu ke isu yg lain !! abis dier tukar !! memo dalaman konon !! padahal reka sendiri ngan betina 3 eko tu dan dan guna ayat pengarah yg kasi arahan !! padahal dier ingat budak2 ni semua bodo !! ingat budak2 ni tak tau dier yg duk *ampu* pengarah lebih2, duk kipas pakai kipas kedai *cina*...

memang buat org panas !! takpe2 tunggu je la !! sampai aku ngan budak2 lain dah naik angin !! baru dier tau !! **kojaQ**

ingat budak2 yer !! ada ubi ada batas ada lori aku langgar je sampai mati !! hehehehe !!

bukan apa !! geram beb !! bos ni langsung tak ambik berat hal ehwal anak2 buah !! yg dier tau *kondem je anak2 buah dier !! yg salah anak buah !! klu anak buah buat terbaik !! dier kata dier la yg ajar !! pala hotak dier !! ada gak perangai boss cam gampang kan !! isk......... GERAMMMMMMM NYA AKU NI WOIIIIIIII BOSS !!

p/s : Citer hari ni just aku nak luah perasaan je !! yg mana tak suka takda hal !! yg penting aku dah lepas geram !! sekian tima kasih !! :)

Sunday, April 5, 2009

Legend Water Chalet 28 & 29 March Part 2

Akum sekali lagi !!

Okies la nak sambung balik citer semalam !! sory la sebab semalam dah ngantuk !! so lena dulu la !! hari ni sambung lagi !!

OKies.. nak dijadikan citer, hari yg kitorang p masa tu boleh dikatakan ramai pengunjung !! sebab ada yg datang buat kursus kat sini !! jadi nak p lepak2 mandi kolam pon tak syok !! pasal ramai sangat !! so just p jalan2 luar2 tu je la !!

sebelom tu kan nak citer skit la !! yg masa sebelom nak p jalan2 tu kitorang sempat lagi makan kat dalam chalet tu !! hehe.. tu pon mama yg call mintak order !! nak harap babah dier takyah la !! sampai esok pon tak oder !! apa tah kitorang oder hari tu nak sebut tak reti !! kasi tgk pic je la ek !!




agak2 korang la berapa la harga ni semua ek ??


Hehe.. itu tadi citer bab makan dalam chalet !! ni aku nak sambung lak lagi !! gambar2 yg diambik masa kuar lepas makan tu !! biasa la busan je klu duk dalam bilik je kan !! nak tgk tempat2 dier gakkan !! dan macam biasa !! sila la sila tgk post2 kitorang ni ek !! hehehe !!





Kasi Muka Mama Ngan Adam Je la " InterFrame "


Kut Mana Pon Mesti Nak Selit Muka Babah Dier


Untuk Pengetahuan korang masa ni air tengah pasang petang !! pasal tu la nampak cantik !! klu tak nampak tanah je la tadi !! hehe.. anyway tempat ni memang sesuai la klu korang nak bawa anak2 bini !! pakwe makwe ke !! kaki pancing ke !! kaki kencing pon boleh gak !! haha..

jap jap !! aku nak sambung lagi kasi tgk pic !! haha.. korang layan k !! klu nak umpat2 silakan !! aku tak kisah pon !! :P




Tak Puas Tengok Pic Kecik !! Korang Klik Je Kasi Besar


okies la kengkawan !! hari ni tu je aku leh add kan !! sambung2 esok2 lak !! klu sehari buh banyak2 takda bahan lak aku nak kongsi lagi nanti !! anyway makasih pasal korang sudi baca blog family kitorang !! selamat yer !! Bye BYE !! jumpa di keluaran yg akan datang !! HA AH HA HA AH HA HA AH HA HA AH HA !!

Saturday, April 4, 2009

Legend Water Chalet 28 & 29 March Part 1

Akum All Member !!

Kitorang P Legend Water Chalet !! hehehe.. ni idea mai sekejap je !! pasal malam jumaat tu (27/03/2009) si mama duk sibuk nak p tido hotel atas air ni ha !! so nak jadikan citer esoknya kitorang p la sana !!

Tempat yg kitorang ni p pon !! pasal si mama ada terbaca blog yg tuan punya blog tu p sana !! pasal cantik kut tempat dier so beria2 ajak p !! standart la pompuan !! pantang nampak , semua nak !! hehe.. GURAU je MAMA !!

so masa kitorang p tu !! tempat tu dah full booked !! so yg tinggal bilik yg mahal je !! nak taknak si mama nak duk gak !! bukan pasal apa !! pasal benda dah sampai !! tu la akibat p tempat tu tak plan betul2 !! so nak taknak bayar je la !! macam biasa !! babah la yg kena ye tak mama ?? :P

ni nak kasi korang tgk antara pic2 masa kat situ kitorang sempat ambik !!

Legend Water Chalet

CheckIn 1 Day : Baru Sampai Bilik !!


Adam Dah Penat !!

MAMA & BABAH Post Jap !! Ni Time Adam Duk Lena NI !! Curi2 Ambik Ni !!

-=[ ADLIZA FAMILY ]=-


Haa.. Tu dier pic baru sampai !! hehe.. penat si adam tu !! siankan.. takpe2 tu bawa sekali haneymoon mama & babah dier !! kira join sekaki la adam ni yer !! so nak citer la yg port chalet ni kat area pekan lukut !! klu dari putrajaya ni !! aku rasa ada dalam 2 jam !! tu standart bawa lak tu !! klu yg kaki2 racing tu aku rasa 20minit leh sampai !! :P bleh ke tu ?? hahaha !!!

So nak sambung lagi citer !! bagi pengemar kaki mancing !! korang leh la nak mai chalet ni pasal dekat dalam bilik pon korang boleh nak menjorankan diri korang dan merasa penangan ikan2 laut sambil2 duk lepak atas kerusi malas yg sedia ada !! yg pasal tu aku kasi tau jap lagi ek !! lagipon aku rasa tempat ni memang best la !! pasal merasa duk atas paras laut !!

masa mula2 sampai situ !! tempat tu tgh air disurut !! so leh la nampak daratan lagi !! siap ada yg duk main2 kat area laut tu !! tak caya !! mai aku nak kasi korang tgk !! hehe !!


Erm !! menung Pemandagan Yg Kosong !!

Test 1 2 3

Erm.. Okies !! kita sambung lagi !! ni nak sumbang lak pic2 dari dalam bilik lak !! korang nak tgk ke idak ?? klu taknak pon aku letak gak !! okies kan !! hehehe.. pastu korang nilai sendiri okies ke idak tempat tu ??

1 2
3 4
!! Insite The Room !!


Okies la !! hari ni kasi yg ni dulu !! esok2 aku post yg lain lak okies !! :0 banyak lagi nak kasi korang tgk ni !! tapi buat masa ni !! kasi yg ni dulu la ek !! :P daa..... !!