Monday, February 23, 2009

-=[ My Lovely Car ]=-

Okies la semua !! hari ni aku nak kongsi serba sedikit tentang kete kesayangan aku !! hehe.. dari mula2 aku angkat dulu sampai la ni dah sedap la skit dari dulu !!

OKies benda ni aku kongsi sebab ada member2 yg nak tgk kete ni dan nak tau serba sedikit apa yg dah aku buat !! bendanya simple je but aku rasa berbaloi la aku kuar modal skit nak buat ni semua !! lagi pon aku suka kereta aku !! so apa org nak kata bila aku post ni aku dulik apa !! janji sama2 leh usarkan !! klu korang ada benda nak kongsi or nak tanya !! leh je tinggal komen korang !! nanti aku balas k !!

So tanpa membuang masa aku tampilkan post2 dari kereta aku !! Layaaaaaaanzzzzzzzzz !!

Ni Masa Mula2 AKu ambik kete ni !! Color ori ni tak tukar apa2 cuma masa tu dier just kasi sportrim !! spec masa ni just EJ6. model lama ni !! keluaran tahun 96 tak salah !!








Kete ni dah ada 2 owner sebelom aku !! maksudnya ngan aku dah jadi 3 la !! so kete ni memang jalan jauh punya !! sebab owner no 2 dier keje kat johor !! ulang alik kl johor la !! jadi kilometer dier takyah cakap la !! hehe.. Yg kata nak best pon pasal no plat dier 3 angka !! beza skit je dengan kete org tua aku !! so dekat2 dah la tu !!

Klu tgk betul2 pon kete ni memang standart abis !! luar ke dalam ke memang standart !! tu pasal kete ni masa angkat ada bunyi !! banyak gak la aku kuar modal nak repair !! tapi takda la sampai serentakkan !! skit2 aku tukar !!

SO nak dijadikan citer aku tukar2 semua ni ambil masa kat 9 bulan gak la baru la kuar jadi lain skit dari yg lain !! hehe tapi still kete honda la !! but ada la skit yg aku tambah2 so jadi la menarik skit !!

Hak Ni Part 75% siap !! Ambil Gamba dulu !! HE HE HE !!





Ni aku sambung part dah siap 100% kete baru aku !!

HONDA VIRS Original Complete B16A AUTO Champion White



Depan Kereta


Belakang Kereta


Area Lampu Kereta


Tepi Kanan Kereta


Tepi Kiri Kereta


OKies Yg atas ni semua ada la body part kete aku !! aku buat pengubahsuaian dah yg mana patut !! rasa aku, aku ubah semua la kut !! hehe dari depan, tepi dan belakang !!

banyak aku ubah sebab semua barang aku dah beli dengan set !! mananya complete semua !! so just masukkan je !! beli kat kedai potong je !! but barang semua ori from jepun !! hehehe !!

Exterior
[]¢ Complete converted to Vi-RS Spec with original part (bumper, lips, side skirt, spoiler, etc.)
[]¢ Auto flip side mirror
[]¢ Honda original Titanium headlamp
[]¢ Stanley brake lamp
[]¢ Vi-RS door visor

OKies ni Koleksi atau tambahan luaran dari aku !!


Sunroof Honda Original


Original Wiper Dengan Cermin Sekali Seketul


Adjustable HWL Suspension (High/Low)


Standart Racing Sportrim


B16A Auto Baru Ambik Ni


Untuk menambahkan lagi Barang VIRS ni aku ada gak ambik sunroof & wiper blakang ori honda sekali !! just alang2 dah buat tu kan !! baik aku ambik je !! benda datang pon dalam set yg sama !!

Banyak dari benda ni aku peroleh dari member aku gak !! ada yg dah ada dalam set ada yg p cari satu2. jadi aku campur2 la jugak barang kete ni !! tapi takda la ketara sangat peginnyakan !!

Exterior
[]¢ EK4 sunroof
[]¢ Honda sunroof visor
[]¢ Original rear wiper & rear windscreen
[]¢ Stanley brake lamp
[]¢ Sport rim : 16 standart K-speed Racing
[]¢ Tyre : Sliverstone 205/45ZR16 83W
[]¢ Adjustable HWL Suspension (High/Low)

Engine & Transmission
[]¢ B16A AUTO (taken from Japan)
[]¢ Aerospeed adjustable cam pulleys
[]¢ AUTO gearbox
[]¢ Original B16A clutch
[]¢ Original piping
[]¢ Muffler
[]¢ New timing belt
[]¢ Etc...

Ni lak bahagian dalam pulak !!







Tak banyak yg diubah sebab aku nak kekalkan barang asal !! just mana leh tukar tu aku tukar la !! cam dah aku kata sebelom ni !! kete ni kete lama dari 96. owner dier tak pernah tukar sound system ataupon alarm kete. so yg tu la aku buat dulu. standart la kan. mana mau specker bunyi cam AMPES. nak gak layan bunyi sedap skit !!

So aku tukar full set Sony Player System !! berapa abis jangan tanya la !! sebab aku suka bunyi yg DUM DUM DUM tapi untuk aku je la !! bukan nak PERANG kat luar tu !! haha.

Interior
[]¢ Vi-RS floor mat (stripe blue)
[]¢ Vi-RS AirCond Cover
[]¢ SRS Original Stereng
[]¢ SRS Original Meter
[]¢ Vi-RS climate control, armrest etc.
[]¢ Viper alarm system (multi function like bonnet trunk etc.)
[]¢ CLIFFORD owner`s guide
[]¢ i-CHARGE zero-max
[]¢ Very clean interior

Sound System
[]¢ Sony touch-screen Model with remote control (CD,VCD,DVD,TV,Mp3,WMA,Radio,PICTURE)
[]¢ Xplod Sony 4/3 Channel Amplifier
[]¢ Sony Tweeter,
[]¢ 12inc Xplod Sony 1000w sub-woofer

Okies la tu je la buat masa ni !! aku dah kasi la skit2 pasal kete ni !! so klu ada benda yg korang nak kongsi sama leh la add coment kat sini yer !! lagipon aku ni takda la pandai sangat pasal kete !! saje suka2 untuk ADLI LIZA & ADAM naik balik kampung sahaja !! :)

Sunday, February 22, 2009

Koleksi Peribadi Baju Adam

Koleksi Adam Untuk Semua...

Untuk makluman semua post yg ni atas pemintaan adam sendiri !! dier kata dier nak suh
tayang sehelai 2 baju dier !! maklumla org kata dier comel pakai baju2 tu !! so ni nak kongsi la kat semua yer !! mana kawan2 yg kasi hadiah baju tu !! klu takda dalam ni maknanya adam simpan untuk keluar jalan2 lak baru dier pakai yer !! jangan korang kecik ati !! nanti adam pakai !!

So ni ha adam suruh babah dier post kan kat korang !! Layanzzzzzzzzzzzzzz !!

Baju Satu From Mama

Baju Dua From Mama

Baju Tiga From Babah

Baju Empat From Mama

Baju Lima From Babah

Baju Enam From Babah

Baju Tujuh From Mama

Baju Lapan From Babah

Baju Sembilan From Mama

Baju Sepuluh From Mama

Koleksi Terakhir Hari Ni From Mama


Nampaknya Semua Baju si adam ni from babah ngan mama je !! hehe mana member lain2 punya ek !! mesti aku dah lupa mana satu korang kasi !! kira halal je la ek !! takpe nanti korang belikan lagi ek !! pastu taruk nama korang !! senang skit adam nak taruk nama dalam ni nanti !! hehehe JANGAN MARAH EK !!

G Bawa Adam G Klinik Pakar Kanak-Kanak

Akum Semua,

Ni Nak sambung lagi post yg baru !! hari ni mama ngan babah adam bawa adam g klinik !! mata adam tak baik2 lagi !! so nak taknak kena la bawa p lagi !! hari ni kitorang bawa p klinik yg lain lak !! bukan klinik yg selalu kitorang bawa tu !! klinik ni pon cadangan dari akak sedara kitorang !! sebab anak2 dier semua dier bawa check kat sana dulu !!

So nak jadikan citer kitorang keluar rumah around 2.30pm sampai dalam kul 3pm la !! masa tu org leh la dikatakan ramai gak !! so kena tunggu dalam 1 jam lebih la !! sampai time kitorang, mama babah ngan adam pon masuk !!

tgk doc tu sempoi gila !! cam ceramah je dier kasi nasihat !! hehe padan la ngan harganya !! CAKAP je KAUT untung rm20 ingit !! hehe.. sembang2 je dapat 20 ingit !! best gila jadi doctor !!

anyway doc tu cakap yg adam mungkin mengalami masalah idung tersumbat !! so air mata dier tak leh mengalir ngan elok la !! jadi tu yg menyebabkan taik mata dier banyak sebelah kiri tu !! doctor kasi nasihat suruh urut dibahagian antara mata dan idung !! dier kasi la tunjuk ajar !! katanya kena buat urutan sebanyak 200 kali sehari !! tapi bukan serentak !! dier kata kang kuar abis isi anak tu !!

So lama gak la duk borak ngan doc tu !! dalam kul 4.30pm kitorang pon balik !! kena la RM44 ingit !! ubat mata satu !! ubat antibody satu !! jarum suntikan satu !! hehehe..

Lepas balik je duk ter pikir nak makan kfc !! apa lagi p cari gak la kfc !! yg si mama ni pon teringin !! tapi tak leh la sumbat banyak2 lak !! takut lagi duk dalam pantang !! BAGI YG BERPENGALAMAN nak tanya !! MAKAN AYAM GORENG KFC DALAM PANTANG LEH TAK ??

Ni Kasi Skit2 Pic Tadi Ambik !! Ni Pic Lepas Ujan NI !! huhuhuhu Layanzzzzzzzzzzzz !!


Okies Sedia Adam Ngan Mama Adam !! Lagu Negaraku Akan Dimainkan !!


Amboi2 Sempat Lagi TU !!


!! ADAM DAN MAMA ADAM !!


Muka Babah dier cam pucat je kan !! sian babah dier !! efect dari adam turun ke babah !! kan dah sama sama tak sihat !! YG mama ADAM sengeh je la ek !! dapat kuar jalan2 !! klu tak duk umah je la !! hu hu hu hu !!


Suasana Lepas Hujan Lebat !!


Ni gambar barang2 yg dibeli !! KFC ada !! Roti Bakar ada !! Ubat ADAM ada !! Semua Ada LA !! HEHEHE !!

Pulang Ke Kampung !!

Akum semua,

bZ benar aku minggu ni !! nak update blog pon tak sempat !! ni pon nasib baik la aku dah balik kampung !! duk2 kampung leh la rest skit !!

Lupa lak nak kasi tau !! aku pulang ke kampung malam semalam !! pass balik keje je terus cbut mai PENANG !! dah lah balik sorang2 !! masa tu aku rembat kete bagai seorang pelumba la !! klu kena speedtrap sure banyak nya !! tapi benda aku dah buat !! takkan nak kata tak buat lak kan !! Klu mama liza tau ni !! sure ngamuk ni !! mana taknya tak sampai 4 jam dari putrajaya ke PENANG !! hehe.. sory mama yer !!

Balik semalam je dah sampai kul 10pm !! aku gerak dalam kul 6.30pm. cepatkan !! haha !! tu pon kira aku relex2 je bawa tu !! so sampai je umah badan dah penat !! semalam lena awal !! maklum la !! badan dan tak larat !!

Masa balik tu 1 aku p cari sure la MY HERO ADAM !! cam tau je babah dier nak balik !! dier lena pon tak lagi !! hehe.. ANAK BABAH KATAKAN !! dah 2 minggu tak tgk anak !! mak ai rindunya !! sure berbalas penat drive sesorang !! balik je anak sambut isteri sambut mak mertua sambut yg penting ayah mertua siap p beli Char Kuih Tiauw !!(cam mana eja pon tak tau la) hehe..

So tak tau apa nak citer !! aku citer je la yg tu !! takpe esok2 aku post lain !! nak p layan tgk bola lak !! MAN UTD main !! YAHOOOOOOOOOOOOOOOOO !! MAN UTD FOREVER !!

Monday, February 16, 2009

Phelan impressed by 'best ever' Giggs

Manchester United assistant manager Mike Phelan reckons Ryan Giggs is in the form of his life.



Giggs turned in another sensational performance at Pride Park on Sunday as United eased past Derby County to book an FA Cup quarter-final trip to either Swansea City or Fulham next month.

"There is an argument to say Ryan is playing better than he has ever done," said Phelan. "He looks after himself, is totally professional and seems to have found a rich vein of form. He goes on to another level every year. We can only be happy with that."


major part

Giggs had a hand in all four United goals on Sunday, plus the one Cristiano Ronaldo had controversially disallowed.

And, although he is likely to be rested for Wednesday's Barclays Premier League encounter with Fulham, he seems sure to have a major part to play in United's quest for silverware.

"I am certainly enjoying my football more than ever," he said. "It is for other people to judge whether I am playing as well as I have ever done.

"But I am playing quite regularly and the team are playing well, which is what we want."

Last Thursday, Giggs signed a one-year contract extension which emphasises Sir Alex Ferguson's belief that a player with 10 Premier League titles, two European Cups and four FA Cups - a fifth would equal the competition record, last achieved in the 19th century - still has the hunger to strive for more.

Sunday, February 15, 2009

Hari Kenduri !!

Hari ni la hari kenduri !! Persiapan semua dah okies !! dah susan siap dah masa ni !! ni kasi tgk pelamin dulu !! amacam okies tak !! sekali ngan meja makan pengantin !!






Ha tu Dier tempat pengantin nak duk !! hehe. okies la tu kasi skit2 je pic tu !! nak kasi pic lain lak !! hehe.

ni lak pic2 budak2 yg telah berkorban tenaga dan kuderat pada hari kenduri. sian beb !! sebab ada yg dapat lena setengah jam je !! ada yg tak tido langsung !! dan ada yg dah tido pastu mai tolong lambat !! haha ADA JUGAK TU !!

so saja nak kasi member2 yg tak dapat join tu tgk !! aku uploadkan kat sini pic2 tu !! takda la banyak !! sebab sibuk buat keje !! takda jurukemera nak ambik !! main bedal je ni haa !


Mari Kita MULAKAN !!


Macam kenal je budak yg boh air tu !! hehe !! leh la depa ni duk ajar aku posing2 siap pakai speck mata tu tak tahan tu !! isk !! tu si man tu pon sama !! amboi lawa speck bro !! leh nak pinjam ke !!


Semua Duk tunggu apa la tu !! menung2 lagi ek !! besa la bukan mula keje lagikan bro !! masa ni baru on the way nak ramai ni !! baru dalam kul 11 lebih la aku rasa !! so duk lepak2 lagi la !! takpe2 lepak2 dulu !! jap lagi tau la korang parasaannya !!


Dari Kiri Man Ganu !! DIN DAYAK !! & PANJANG !!


YG PENTING AKU ADA


Ni Ha Aku kasi Pic2 Kat Korang Semua !! wes member2 klu nak sedut !! sedut je la !!

Saturday, February 14, 2009

Malam Kenduri Adik " JAMBU "

Akum kengkawan !!

Hehe. Hari ni hari jumaat !! esok adik member aku sorang ni kawen !! so meriah la majlisnya !! dengan khemah dah siap2 semua pasang pakat ramai2 turun padang !! member2 dari luar pon balik !! DIN DAYAK pon balik gak !! jauh tu merantau tu !! la ni duk sarawak pon balik !! lama gak la duk lepak2 dari kul 8 sampai ke 8 pagi !! naik rentung mata aku malam tu !! mau tak sampai ke pagi melayan mata siap p beli roti canai sampai 20 keping !! ngan air teh panas + teh tarik + milo air !! rokok takyah citer la !! berbatang2 dah sedut !! hehe MAMA JANGAN MARAH EK !! BABAH ISAP OKOK SKIT JE !! :)

So ni nak kasi skit pic2 malam tu !! ada yg terang ada yang tak !! tgk je la ek !!
macam biasa la !!

LAYAnNNnnZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzz !!!