Saturday, April 25, 2009

Adam 3 Bulan Dah !!

Akum All..

Dah berminggu tak taruk apa2 cerita tentang family ni kan !! hehe !! lagipon kitorang semua balik kampung minggu ni !! so still la kitorang kat kampung !! takda la lama dalam 4 hari je !!

so nak dipendekkan citer !! kitorang balik kampung kali ni pon pasal ada sedikit kenduri untuk sepupu si MAMA yg tamat latihan tentera !! macam2 la dier buat makan2 walaupon kenduri tu cuma kecik2 je !! tapi org tetap ramai !! maklumla kampung la katakan !! tu yg buat kenduri kat kampung ni jadi meriah yer tak !!

panjang jugak celoteh si babah ni !! sory la yer !! excited pegang keybord !! jangan marah ek !! hehehe !!

okies2 kita masuk semula ke topix asal !! nak citer perkembangan OUR HERO MUHAMMAD ADAM RIFQI !! diam tak diam dah genap 3 bulan dah umur si adam !! rasa kejap je !! dah makin besar dah pon anak BABAH ni !! mana taknya !! balik kampung je org duk bercerita, besarnya anak !! besarnya anak !! padahal yg kitorang ni hari2 duk tgk rasa cam sama je !! bezakan klu selalu tgk ngan jarang2 tgk !! hehehe !! so mana yg baru je ada anak tu, duk risau nampak anak tak besar2 !! korang suruh la org lain yg tgk !! pasal mata korang tu mungkin dah seperoo !! hehe.. jangan marah ahh !!

tapi memang betul la !! adam ni dulu masa lahir kecik je !! hanya 2.53kg je !! bukan nak tipu pasal BABAH dier yg duk dalam labour room tu tgk si adam ni kuar !! tapi percaya ke tak !! adam la ni dah masuk 6kg lebih !!! Berat gakkan ?? dah besar kan ?? ke memang semua baby cam ADAM ek !! tak tau la kan !! dulu BABAH rasa dukung adam ni ringan je !! la ni takyah cakap la, setengah jam baru dukung pon dah lengoh !! hehe !!

tapi takpekan !! yg penting adam sihat !! dah cukup buat BABAH ngan MAMA hapi selalu !! erm.. sejak 2 3 menjak ni !! adam dah rajin bersembang !! walaupon tak paham sepatah apa pon !! rajin betul duk citer !! hehehe !! yg babah tak tahan tu !! asal babah balik dari keje je !! dan dan duk citer ngan babah !! makin rancak la tu !! ada la yg MAMA dier buat kat dier tu !! nak report !! JAGA2 MAMA !! hehehe..

Bila dah boleh citer2 tu, babah Ni just nak tunggu dier gelak mengekek lak !! bukan takda cuma lom berpanjangan lagi !! bestkan !! hehe.. mungkin dier baru nak kenal muka !! pasni klu dah tau riaksi muka !! sure lagi heboh umah KITA NI YG ADAM !! hehehe..

satu lagi !! adam ni kitorang dah beli kat 6 jenih PUTING isap !! satu pon dier taknak !! Babah pon heran !! dier nak yg kat botol susu gak !! napa ek ?? ada sapa2 leh kasi tau tak !! Ke memang anak ni pandai pilih2 gak !! ni sah ikut perangan MAMA dier !! ( sian mama dier je kena ) hehe !!

erm.. nak citer panjang2 pon babah dah takda idea !! maklum la !! otak lembap lagi !! so kat sini babah taruk skit2 pic ADAM yg terbaru kat korang !! Korang tgk la sendiri yer !! dah besar ke idak ANAK ADLI & LIZA ni !! Moga Terhibur !!











Amacam !! Okies Tak ?? Post2 Menarik Dari MUHAMMAD ADAM RIFQI Khas Untuk Tatapan Korang !! Banyak Lagi Yang Nak Ditaruk !! tapi Cukupla banyak ni buat masa ni !! kang korang tak ternanti2 lak yg lain !! saja nak kasi korang geram skit !! hehe.. apa pon ini la adam yg dah mencecah masuk BULAN ke 3 dalam Kehidupannya !!

1 comment:

ina said...

ha pasal puting tu mesti adam suka puting yg dia slu isap.. so cubalah cari puting yg sama ngn puting susu dia tu, tapi klu xnak jugak maknernyer dia xnak isap puting lah tu babah o. so puting yg melambak2 tu babah j lah isap wakil adam..