Friday, October 3, 2008

MAKAN2 Malam Hari Raya !!

Assalammualaikum,
Hai all.. pekaba !! adus dah lama tak masuk online ni.. blog pon tak usik.. maklum la nak raya la katakan... so nak stop jap bab kawin kitorang.. kitorang nak sambung terus dgn suasana malam raya.. hehe.. (citer kawin kitorang nanti kitorang update lak) okies la.. hari ni dah hari ke 3 raya.. pejam celik dah abis pon pose kan.. so raya raya pertama pon dah berlalu.. tapi kita backdateted (betul ke tah eja tu) tak kisahlah.. tapi ni nak story skit pada malam sebelom hari raya pertama.. iaitu pada malam hari raya...


MERIAHNYA MALAM TU BEB !! Abis Muka SI Jejaka TU !! :)

Nak Dijadikan cerita.. pada malam tu kitorang kat kampung ni dah kumpul dah anak beranak, sedara mara, cucu cucu.. dan seangkatan dgnnya dah berkumpul abis dah... so bila dah kumpul tu.. akak sedara kitorang ni buat la majlis makan malam.. meraikan habisnya kita berpuasa.. macam macam masak ni.. siap ada bakar bakar lagi, perh !! memang best la malam raya tu.. sate ada.. laksa ada.. nasi ada.. lemang ada.. ketupat pon dah ada.. susah nak cakap la.. banyak sangat.. tapi memang banyak lah.. hehe.. jadi bila dah ada macam2 tu mata pon dah naik juling.. kira nak makan semua dah.. sampai la tak larat dibuatnya..


Bakar Sate Lagi Tu !! Sedap Ohh !!


Ni La Gaya Spontan AKAK KiTOrang NI !!


Tak Kurang Lak Yg Duk Ada Kat Dapur Tu !!


Opah Pon Ada Tu !!

Soo pendek kata,Memang Ramai La Malam tu.. majlis nampak kecik tapi okies la.. sesuai untuk kitorang semua sefamily.. bunyi pon ramai kan.. so malam tu.. dgn bunyi takbir raya dah siap dah.. siap sambut ngan bunyi2 mercun.. perh.. hapening2.. so malam tu banyak gaklak yg kami suami isteri ni makan.. hehe.. yg lagi meriah si budak2 la makan.. abis licin.. kan senang nak basuh !!

1 comment:

NuRuL 'AiN said...

oit..mcm kenal je rumah tu...